Konference om AI og værdiskabelse i virksomheder
På denne side kan du læse om oplægsholderne på konferencen: Hvordan skaber virksomheder værdi med AI? Konferencen har både et forretnings- og et teknisk udviklerperspektiv på arbejdet med digital transformation og AI.
Konferencen bliver afholdt onsdag d. 23. oktober 2024 på Aarhus Universitet.
Michael E. Caspersen er direktør for It-vest – samarbejdende universiteter, adjungeret professor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og indtil for nylig særlig rådgiver inden for digital uddannelse for ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager. Nogle af kerneopgaverne i It-vests strategi er at støtte erhvervslivet med de rette kompetencer til it-professionelle – et arbejde, der både har fokus på fuldtidsuddannelse og efteruddannelse. Michael har siden 2004 været med til at udvikle masteruddannelsen i it.
Digital transformation med AI: muligheder og udfordringer
Jeppe Agger Nielsen er professor på Institut for Politik og Samfund ved Aalborg Universitet. Hans forskning er fokuseret på digital innovation og digital transformation set fra et institutionelt perspektiv. Jeppe Agger har desuden været medforfatter til flere bøger og publiceret i flere førende tidsskrifter blandt andet MIS Quarterly, Organization Studies, Government Information Quarterly og International Journal of Management Reviews.
Juristens rolle i digital transformation med AI
Jøren Ullits er lektor i forvaltningsret på Juridisk Institut ved Syddansk Universitet i Odense. Hans forskning og undervisning fokuserer bl.a. på tilrettelæggelsen af digital transformation af retlige processer. Jøren Ullits er bl.a. forfatter til bogen Fra forvaltningsjurist til udviklings- og driftsjurist, der er en tværfaglig fremstilling, hvis formål er at sikre, at de juridiske professioner både fagligt og kommunikativt kan bidrage til, at offentlige digitaliseringsprocesser munder ud i en kombination af digitale og analoge arbejdsgange, der understøtter overholdelse af lovgivningen.
Thomas Ploug er professor ved Aalborg Universitet og har desuden tidligere været medlem af Det Etiske Råd i perioden 2011-2016. Thomas' forskning fokuserer på forskellige etiske spørgsmål, herunder AI, borgerrettigheder og ansvar. Han vil i sit oplæg tale om, hvordan vi kan bruge etikken til at diskutere vores brug af AI og data
Jacob B. Andreasen er stabschef i Styrelsen for Patientklager. Han har mange års erfaring med ledelse, strategiudarbejdelse og -implementering, forretningstransformation og digitalisering i både private og offentlige organisationer. I sit oplæg vil han give indsigt i, hvordan Styrelsen for Patientklager har anvendt AI til screening af patientklager.
Tom Bober Tønnesen er director for digital transformation hos KVIK, hvor han har ansvaret for at accelerere virksomhedens digitale transformation. Tom har suppleret sin uddannelse med en Master i it. I sit oplæg vil man få indsigt i, hvordan KVIK navigerer i de mange muligheder, som AI åbner op for.
Claus Hjort Bjerre er Business Unit Lead hos Mjølner Informatics, hvor han bl.a. arbejder med at udvikle løsninger og teknologier, der kan hjælpe med at effektivisere virksomheders processer og løfte værdiskabelsen på it-platforme. Han har 20 års ledelseserfaring fra industrien og den finansielle sektor, hvor skabelse af nye løsninger og effektivisering med teknologi altid har været omdrejningspunkt. Claus er uddannet datalog og har læst ledelse på Harvard Business School. I sit oplæg vil han vise, hvordan AI i praksis kan bruges til at bygge bro mellem menneske og eksisterende systemer, så der opnås øget effektivitet, procesfrihed, medarbejdertilfredshed og datakvalitet.
Mathias Grønne er Head of Artificial Intelligence hos Roccai, der er en AI-platform, som danner swiperejser ud fra virksomhedens data, og som virksomhederne efterfølgende kan integrere på hjemmesider for at øge interaktion, konvertering og profit. Med en værdi-dreven og initiativrig tilgang til udviklingsprocessen, arbejder Mathias med, hvordan AI kan skabe reel værdi for virksomheder og ikke ende som en prototype på hylden. Mathias har tidligere været Machine Learning Expert for Trifork.
Sten Hougaard er Software pilot hos Trifork, en NextGen it-virksomhed, der udvikler innovative software løsninger. Sten har en praktisk tilgang til it og arbejder for at skabe nye applikationer, der gør livet nemmere for brugerne. Steen har gennem sin karriere altid beskæftiget sig med de nyeste teknologier og arbejdet ved steder som på biblioteker, i medieverdenen, i reklamebranchen og hos EG.
Michael Ustrup er Chief Systems Engineer specialiseret i Software Security hos Systematic A/S. Med en passion for software håndværk og et stærkt fokus på softwaresikkerhed, lægger Michael ære i at bidrage til succesen for medudviklere og arkitekter gennem undervisning i softwaresikkerhed. Michael er desuden forfatter til Systematic's Secure Development Process og initiativtager til Systematic Security Red Team, der trods navnet står til rådighed for projekter med både blue team og red team services.
Moderator på to af konferencens panelsamtaler
Anders Høeg Nissen er techformidler, podcaster og moderator og laver ikke mindst It-vests egen podcast om computational thinking. Anders har 25 års erfaring inden for tech- og videnskabsjournalistik, blandt andet som vært på fremtidsmagasinet Harddisken på P1. Anders vil lede to af samtalerne på konferencen.
Bettina Lundgaard har siden 2017 arbejdet som udviklingschef hos It-vest. Her leder hun bl.a. masteruddannelsen i it. Bettina har mange års erfaring med både udvikling af it på uddannelsesområdet og som chefkonsulent med fokus digital transformation. Hun har tidligere arbejdet som chefkonsulent i Styrelsen for It og Læring og været chefkonsulent i KMD.
Facilitator af konference-spor 2b
Aino Corry vil facilitere konferencens andet spor (2b) for it-specialister. Aino har siden 2011 været selvstændig med sit firma, Metadevolper, hvor hun tilbyder undervisning og facilitering af retroperspektiver, møder og oplæg. Derudover underviser Aino på Aarhus Universitet i undervisningsmetoder inden for computer science. Aino er ualmindeligt vild med blæksprutter, så find hende i pauserne, hvis du har, eller vil høre, gode historier om dem.
Denne side er senest redigeret 24. maj 2024.