Kan den aktuelle udvikling af avancerede samtalerobotter sammenlignes med, da vi fik skifertavler, lommeregnere eller computere i skolerne – eller er der noget andet og langt vildere på færde, når vi taler om AI og undervisning?
(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
I denne og de efterfølgende to episoder skal det handle om AI og undervisning, naturligvis i kølvandet på de seneste måneders voldsomme udvikling af samtalerobotter som ChatGPT og Bing AI.
Vi begynder til et seminar om ChatGPT og uddannelse på Chalmers Tekniske Universitet i Göteborg. Her blev der stillet både konkrete og perspektiverende spørgsmål om, hvilken indflydelse sprogmodeller og avancerede chatbots kan have på undervisningen.
Det handler om alt fra kreativitet og inspiration til snyd og plagiat – og ikke mindst, hvad det betyder for den måde, vi overhovedet lærer og bliver undervist på.
Endelig diskuterede man på seminaret også, om den aktuelle udvikling inden for samtalerobotter betyder, at vi nærmer os den store vision (eller det store mareridt) om ægte kunstig intelligens på menneskeligt niveau?
Vi talte med to af oplægsholderne, nemlig professor Thomas Hillman, der forsker i brugen af teknologi i undervisning, og professor Olle Häggstrøm, der også er interesseret i det store spørgsmål om mere generel kunstig intelligens, og hvad det kan betyde for vores fremtid.
LINKS
Programmet for AI-seminaret på Chalmers i Göteborg
Professor Thomas Hillman, Chalmers
Professor Olle Häggstrøm, Chalmers
Øvrige episoder om AI og undervisning:
Episode 26: AI udfordrer uddannelse – både læring og bedømmelse må restruktureres
Episode 27: Robotter i informatikundervisning – bring ”virkeligheden” ind i klasselokalet
Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.
Denne side er senest redigeret 24. april 2023.