Dette SIG-webinar vil omhandle, hvordan kunstig intelligens er ved at revolutionere den måde, vi søger og behandler information på nettet.
På webinaret vil Per Størup Lauridsen og Claus Scheuer-Larsen, med afsæt i søgemaskiner som Perplexity.ai, Bing Chat og Googles Deep Research, analysere de didaktiske potentialer og problemstillinger, der opstår, når AI sammenfatter viden fra internettet i letlæselige og tilsyneladende autoritative tekster.
Webinaret henvender sig til undervisere og andre med interesse i, hvordan generativ AI kan integreres i undervisningen på en måde, der understøtter udviklingen af kildekritisk sans, kreativitet og samarbejde.
Undervejs på webinaret vil følgende emner blandt andet blive behandlet:
- Hvad kendetegner AI-genererede søgeresultater, og hvordan adskiller de sig fra resultater i traditionelle søgemaskiner?
- Hvilke nye kompetencer kræver det af elever og studerende at kunne forholde sig kritisk til AI-genereret information?
- Hvordan kan vi bruge AI-søgninger som afsæt til at træne elevernes evne til at finde, vurdere og sammenstille digital information?
- Hvordan understøtter vi elevernes egen brug af AI-værktøjer, så de bliver kritiske medskabere frem for passive modtagere?
- Hvilke etiske dilemmaer og samfundsmæssige konsekvenser følger med udbredelsen af generative AI-søgeværktøjer?
Der kræves ingen særlige tekniske forudsætninger for at følge med i webinaret, som sigter mod at behandle AI-søgeværktøjer fra et generelt didaktisk og dannelsesmæssigt perspektiv. Som deltager i webinaret vil du få mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Oplægsholdere
Per Størup Lauridsen (tv.) er cand.it. i webkommunikation og arbejder som lektor samt it-pædagogisk medarbejder på Odense Tekniske Gymnasium, hvor han underviser i kommunikation og it. Per har været en del af Børne- og Undervisningsministeriets ekspertgruppe vedrørende ChatGPT og andre digitale værktøjer.
Claus Scheuer-Larsen (th.) har en cand.scient. i kemi og molekylærbiologi samt en mastergrad i multimedier. Han er lektor på Odense Tekniske Gymnasium, hvor han underviser i kommunikation og it samt mediefag.
Per og Claus driver sammen platformen Viden.AI, hvor de udgiver artikler og nyheder om kunstig intelligens og teknologiens betydning for undervisningen. De har blandt andet skrevet om AI’s indflydelse på eksamener, kritisk tænkning og undervisningsmetoder.


Dato
Mandag 28. april 2025, kl. 15:30-16:30.
Tilmelding
Zoom link
Du vil få tilsendt et mødelink 1-2 dage inden webinaret.
Målgruppe
Undervisere fra alle fag og niveauer vil kunne finde inspiration i webinaret til, hvordan de kan forholde sig nuanceret og proaktivt til den teknologiske udvikling. Oplægget tager udgangspunkt i konkrete eksempler fra oplægsholdernes egen praksis samt aktuel forskning på området.
Sprog
Dansk